HradecKrálovéDnes.cz
HradecKrálovéDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Hradecký deník - zprávy

Z regionu

Hradecký deník - zprávy Zdroj: Hradecký deník - zprávy |

Elektrokoloběžky v Hradci Králové znovu nechceme, řekli čtenáři Deníku v anketě

2. 5. 2024 | V létě by se do Hradce Králové měly vrátit sdílené elektrokoloběžky. V minulosti ale byly s provozem služby ve městě problémy, v anketě jsme se proto čtenářů Deníku ptali, zda se na návrat elektrických koloběžek do Hradce těší.

Jak řešit nedostatek míst ve školkách? V Hradci by měly pomoci dětské skupiny

2. 5. 2024 | Hradec Králové plánuje vybudovat nové zázemí pro dětské skupiny. Důvodem je nedostatek volných míst v mateřských školách. Dětské skupiny by měly sídlit v modulárních objektech, jeden by vznikl místo bývalého kina v Třebši, druhý na hřišti v Malšovicích. Město chce na svůj záměr získat státní dotaci.

Od 1. května se na Moravském Předměstí jezdí po nových asfaltovaných površích

2. 5. 2024 | Nové asfaltové povrchy mají ulice Pod Zámečkem a Benešova třída na Moravském předměstí v Hradci Králové. Silničáři pokládku dokončili poslední dubnový den. 

VIDEO: Požár v historickém jádru Hradce Králové. Hořelo v podkroví domu v Mýtské

1. 5. 2024 | Hasiči ve středu odpoledne zasahovali v Mýtské ulici v centru Hradce Králové, kde hořelo v podkroví bytového domu naproti divadelnímu studiu Beseda. Lidé z místa prchali kvůli kouři, který vítr hnal k Malému a Velkému náměstí. Požár se podařilo uhasit před 19. hodinou. Byty v podkroví jsou neobyvatelné.

VIDEO: Hradecké loďstvo zahájilo sezonu. Parníky přišly kvůli mostu o komíny

1. 5. 2024 | Hradecká paroplavební společnost ve středu poprvé svezla zájemce po Labi. Větrné počasí sice znemožnilo půjčování pramiček, parník vyplul kvůli opravě Pražského mostu pouze s přídavným motorem. V současnosti se pracuje na opravách přístaviště, které poškodili vandalové.

Hradec Králové znovu otevírá transparentní účet pro ukrajinské město Černihiv

1. 5. 2024 | Na transparentní účet pro ukrajinský Černihiv je možné znovu posílat peníze. Hradec Králové účet zřídilo před dvěma lety,  vedení Hradce se partnerskému městu na Ukrajině rozhodlo opět pomoci poté, co v dubnu na Černihiv zaútočilo Rusko.

Dnešní studenti změní pětkrát za život profesní kariéru

1. 5. 2024 | „Škola by měla žáka nasměrovat na obor, pro který má předpoklady. Měl by tak mít i v rámci středního školství možnost zkoušet různé věci a najít ten pravý,“ myslí si náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje pro školství a sport Arnošt Štěpánek. Vystudovaný učitel se ve své pestré kariéře věnoval i coachingu a vzdělávání dospělých. Školství se podle něj musí změnit a umožnit dětem i na středních školách snáze změnit obor, kterému se chce věnovat. ...

V Barchově hořelo. Kůlnu a přístavek prolili hasiči několika proudy vody

30. 4. 2024 | Do Barchova spěchalo poslední dubnový den před čtvrtou hodinou odpoledne pět jednotek hasičů k požáru kůlny a přístavku.

Léto bude v Hradci plné akcí. Přijede Ed Sheeran i škodovky

30. 4. 2024 | Obyvatele Hradce Králové čeká léto nabité kulturou i zábavou. Na své si přijdou milovníci muziky, divadla, foklóru, ale i automobilů nebo piva.

Třebechovice pod Orebem rozjíždí projekt participativního rozpočtu

30. 4. 2024 | Participativní rozpočet je pro řadu obcí lákavým způsobem, jak zapojit občany do zvelebování města. Obec vymezí určitou část peněž a místní mohou navrhovat a přihlašovat svoje nápady, do kterých by mělo město investovat. Sami občané poté hlasují o tom, který projekt bude realizován. Svou podobu participativního rozpočtu nyní finalizují Třebechovice pod Orebem.

Ďáblovo číslo 666 nezdobí jen Satana a čarodějnice, ale i domy a církevní svatby

30. 4. 2024 | Noc z 30. dubna na 1. května patří od nepaměti svátku čarodějnic. Už stará germánská tradice hovoří o jejich srazu na hoře Brocken ve středním Německu, kde sídlil jejich pán Satan. S ním je spojeno nejen tradiční peklo, ale i číslo 666. Méně známým faktem je, že tři šestky mají velmi blízko i k takové křesťanské svátosti, jako je svatba.

KVÍZ: Krkonošské pohádky slaví 50 let. Jak dobře znáte legendární večerníček?

30. 4. 2024 | Přesně před padesáti lety, 30. dubna 1974, se vysílal první díl jednoho z nejoblíbenějších českých večerníčků. Vždyť kdo by neznal Krkonošské pohádky, ve kterých chamtivý a lakomý Trautenberk, žijící v horách na samé hranici Krakonošova hájemství, chtěl být velkým pánem. Ale celé jeho panství tvoří chalupa, kousek lesa, pár luk a polí. Jedinými jeho poddanými jsou Kuba, Anče a hajný. Vyzkoušejte si ve výročním kvízu, jak dobře jsou vám Krkonošské pohádky blízké.  ...

Nový domov pro seniory se staví v Novém Bydžově. Provoz zahájí v lednu 2026

30. 4. 2024 | V Novém Bydžově se začal stavět nový domov pro seniory. Stavební práce se teprve rozjíždějí, dělníci v současnosti budují základy objektu. První klienti by se do zařízení mohli nastěhovat v lednu roku 2026.

Mějte vatry a čarodějnice pod kontrolou! Meteorologové varují před větrem

29. 4. 2024 | Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal pro příští dny výstrahu, která upozorňuje na zvýšená rizika šíření požárů. Vzhledem k blížící se tradici pálení čarodějnic je třeba být ve střehu a dodržovat rady hasičů. Je sucho a plameny by mohl rozfoukat nárazový vítr. Riziko poklesne až v pátek 3. května, kdy zřejmě bude pršet.

V hradecké ulici Na Brně hořelo. Požár v kotelně zlikvidovali hasiči

29. 4. 2024 | V pondělí odpoledne hasiči vyjížděli k požáru v kotelně domu v Hradci Králové. Hořelo v ulici Na Brně. Škoda je asi 150 tisíc korun.

Místo pobočky mobilní pošta. „Je to sviňárna,“ rozčiluje se starostka Libřic

29. 4. 2024 | Česká pošta v trojici obcí na Hradecku zruší své kamenné pobočky. Na tři měsíce je nahradí služba mobilní pošta. Starostové Blešna, Libřic a Jeníkovic se obávají, že změna bude trvalá. Blešno chystá proti novince i petici.

Chcete sanitku? Hradecká záchranka dává do aukce rovnou čtyři

29. 4. 2024 | Zdravotnická záchranná služba se zbavuje části nepotřebného majetku a do aukce posílá rovnou čtyři sanitní vozy.

Prvomájový polibek pod rozkvetlou třešní? Letos to nezachrání ani výprava do hor

29. 4. 2024 | /ANKETA/ Na rozdíl od předchozích tří let nezvládneme letos prvomájový polibek pod rozkvetlou třešní v nížinách ani ve středních polohách. Tak brzký nástup jara a rychlost růstu vegetace jsme v Česku nezažili desítky let. Vzhledem k tomu, že letošní nástup jara začal s pětitýdenním předstihem a jeho průběh byl velmi „aprílový“, třešně v nížinách a středních polohách rozkvetly s výrazným předstihem. Jak to tedy na první máj vyřešíte vy s polibkem pod třešní? Hlasujte v anketě. ...

Filipojakubská noc je tu. Kam na pálení čarodějnic na Hradecku?

29. 4. 2024 | Oblíbené pálení čarodějnic je tu. Už 30. dubna se rozhoří vatry i na Hradecku. Kam vyrazit k ohni? Deník přináší několik tipů na akce s čarodějnickou tematikou. Nějaká vaše oblíbená vám schází? Dejte nám vědět a hlasujte v anketě v článku.

Workshop české intervenční kardiologie nabídl živě přenosy z operačních sálů

29. 4. 2024 | Workshop České asociace intervenční kardiologie (ČAIK) se konal v druhé polovině dubna na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové. Šlo o třídenní vrcholnou akci české intervenční kardiologie s mezinárodní účastí.



Zpravodajství HradecKrálovéDnes.cz

V Hradci Králové odstartoval Czechia Travel Trade Day 2024

Do Královehradeckého kraje loni přijelo nejvíce turistů za posledních 11 let. Celkem jich tento region navštívilo více než 1,5 milionu, z toho 80 % tvořili rezidenti a pětinu pak zahraniční cestovatelé. V celorepublikovém srovnání je tento kraj, po ...

Investice firem v Královéhradeckém kraji výrazně ovlivnila inflace, vysoké ceny energií i narušené dodavatelské řetězce

Kulatý stůl na téma Moderní investiční projekty v Královéhradeckém kraji uspořádalo Sdružení pro zahraniční investice - AFI ve spolupráci s Královéhra ...

Policisté rozkryli česko-ukrajinský gang falešných bankéřů, lidi obrali o desítky miliónů korun

Královéhradecký kraj - Policisté z Krajského ředitelství Královéhradeckého kraje rozkryli organizovanou skupinu, která má na svědomí spáchání stovky p ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do sou ...



Pátek 3.5.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes