HradecKrálovéDnes.cz
HradecKrálovéDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Královéhradecký kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Královéhradecký kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Královéhradecký kraj |

Plechový nosorožec připlul z Keni, umělec chystá pro zoo i další sochy

17. 5. 2024 | Královédvorský safari park přivezl z Keni nového nosorožce, nikoli však živého. Na palubě lodi totiž přicestovala socha, kterou z odpadních plechů v Nairobi vyrobil výtvarník Moses Were. Vytvořil i dalších čtrnáct zvířat, která se v safari parku postupně objeví.

Proti Frťalovi o Evropu? Už teď? Ředitel Hradce vyhlíží finále proti kolegovi

17. 5. 2024 | Hradec Králové proti Teplicím, které vede kouč Zdenko Frťala. Že se ve skupině o naději na pohárovou Evropu královéhradečtí fotbalisté utkají právě se svým někdejším koučem, to by sportovního ředitele klubu Jiřího Saboua ještě nedávno ani nenapadlo. V neděli odpoledne se ale tak stane. Oba celky rozehrají v rámci nadstavby první ligy úvodní zápas finále skupiny o Evropu.

Muž onanoval před ženou na sídlišti, chytli ho strážníci. Léčbu zanedbával

16. 5. 2024 | Na jednom ze sídlišť v Hradci Králové se před procházející mladou ženou uspokojoval muž. Přivolaná hlídka městských strážníků tam dorazila za tři minuty, prchajícího výtržníka vzápětí zadržela. Ukázalo se, že opomíjí nařízenou sexuologickou léčbu.

V bonbónech byla látka z muchomůrek. Žákyně je snědla a pak zkolabovala

16. 5. 2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce analyzuje složení želatinových bonbónů, po jejichž požití zkolabovala žákyně základní školy v Hradci Králové. V bonbónu měla být psychotropní látka muscimol, která se běžně vyskytuje v muchomůrce červené.

Přeji Ficovi, aby se vrátil. ANO násilí a agresi vždy odmítalo, řekl Babiš

16. 5. 2024 | Na svém dnešním výjezdu v Jičíně se stínová vláda hnutí ANO vrátila ke středeční střelbě na slovenského premiéra Roberta Fica, jeho členové porovnávali událost s děním na jejich mítincích. Stínová vláda také debatovala třeba o koncesionářských poplatcích, jejichž zvýšení chystá vláda premiéra Petra Fialy. Stínové ministry zaujalo také vyjádření prezidenta Petra Pavla k jednání o míru na Ukrajině, podle nich jde o totéž, co zaznělo už od ANO. ...

Hořické zatáčky načínají druhou šedesátku. I s rekordmanem

16. 5. 2024 | Na slavné trati v Hořicích jel poprvé před devíti lety. Chvíli se učil, ale nyní německý motocyklový závodník David Datzer na víkendové závody přijede už poněkolikáté jako favorit tříd, v nichž nastoupí na start. Především v té nejrychlejší, divácky nejočekávanější, tedy mezi superbiky. Zároveň ale bude středem pozornosti i proto, že je vážným uchazečem o to, aby se na přírodním silničním okruhu znovu posouval traťový rekord. ...

Rekreační bazén je děravý. Koupaliště ve Dvoře potřebuje rozsáhlé opravy

16. 5. 2024 | Nejdůležitější části Tyršova koupaliště ve Dvoře Králové na Trutnovsku jsou po letech chátrání za hranicí životnosti. Týká se to i rekreačního bazénu a převlékáren. Došla k tomu pracovní skupina, která vznikla kvůli revitalizaci prvorepublikové plovárny. Město chystalo opravy už dříve, po kritice couvlo.

Mobilní poštu už testují. Starostové u Hradce dodávce zakázali parkovat

15. 5. 2024 | Česká pošta od května testuje mobilní poštu v pěti obcích na Rychnovsku a Trutnovsku. Naopak na Královéhradecku to státní podnik vzdal, dvě ze tří obcí zakázaly pošťáckému autu parkovat na obecních pozemcích. Starostové si stěžují na arogantní přístup, podle nich by přišla část obyvatel o služby.

Malotřídka má nouzi o děti, učitelky odejdou. Hronov hledá jiné kantory

15. 5. 2024 | V nejisté situaci se ocitli rodiče i děti na škole ve Velkém Dřevíči v Hronově na Náchodsku. Ředitelka odchází do penze a městu se od loňska nepodařilo ani na druhý pokus najít za ni náhradu. Všechny tři kantorky z trojtřídní školy k tomu oznámily odchod. Pomoci má sloučení s městskou školou.

Traktor je po střetu s vlakem na dva kusy, řidič zničeného stroje se zranil

14. 5. 2024 | Traktor a osobní vlak se odpoledne srazily u Sovětic na Královéhradecku. Řidiče traktoru s tržnou ránou na hlavě odvezla sanitka do nemocnice, cestujícím ve vlaku se nic nestalo. Nehoda se stala po 13. hodině na železničním přejezdu na polní cestě za vesnicí.

Na krkonošské Mapě republiky jsou čtyři metry sněhu, má téměř ideální tvar

14. 5. 2024 | Na sněhovém poli známém jako Mapa republiky ve východních Krkonoších je stále okolo čtyř metrů sněhu. Z úbočí Studniční hory by mohlo zmizet na přelomu června a července. Letošní maximum bylo jedno z nejnižších za poslední roky.

Legendy nebes se bojí oraniště po koncertě Eda Sheerana, leteckou show odložili

14. 5. 2024 | Letecká show Legendy nebes se z letošního léta odkládá na příští rok. Důvodem jsou obavy o stav Parku 360 na hradeckém letišti po dvou obřích koncertech Eda Sheerana pro desítky tisíc fanoušků.

Nákladní vůz s kamením sjel na pole a převrátil se, řidiče odvezla sanitka

13. 5. 2024 | Nákladní vozidlo, které vezlo kamení, sjelo dnes odpoledne v Milovicích u Hořic ze silnice a na poli se převrátilo. Lehce zraněný řidič skončil v péči záchranářů.

Hned jsem věděl, o co jde. Místo do LA zamířil Petřikov na trucolympiádu

13. 5. 2024 | Na den přesně před čtyřiceti lety judista Pavel Petřikov už několik hodin vstřebával neuvěřitelnou novinku, která mu výrazně zhatila jeho sportovní plány. Tehdy pětadvacetiletý judista se nevěřícně smiřoval s tím, že jeho sen o olympijské medaili se minimálně odkládá.

Ve školkách není dost míst, dětská skupina vznikne i v kontejnerové budově

13. 5. 2024 | Hořice postaví nové zařízení pro předškolní děti. Zájemců je v osmitisícovém městě tolik, že je čtveřice mateřských škol musí odmítat. Dětské skupiny založí i další obce na Jičínsku a také Hradec Králové. Jsou hlavně pro děti mladší tří let, umožňují rodičům na mateřské dovolené dřívější návrat do zaměstnání.

Trubač: S Hradcem je to hrozně vyhecované. Nejradši bych řekl, že se netěším

13. 5. 2024 | Pod lízátky ochutnal první ligu, teď tam bude chtít slíznout postupovou smetanu. Záložník Daniel Trubač se ve finále skupiny o Evropu postaví s Teplicemi „svému“ Hradci Králové, kde fotbalově vyrůstal od dvanácti let. „Nejradši bych řekl, že se netěším,“ ušklíbl se poté, co gólem pomohl k nedělní výhře 2:1 v Liberci v semifinálové odvetě.

Svědek v případu brutální vraždy přišel vypovídat opilý, soudce ho poslal domů

13. 5. 2024 | U Krajského soudu v Hradci Králové dnes pokračovalo hlavní líčení s obžalovanými Pavlem Jirečkem a Alexandrem Golubničenkem, kterým hrozí až výjimečný trest za brutální umučení muže v Pohodlí na Svitavsku. Dopolední program hlavního líčení však skončil dříve, než se předpokládalo. Třetí předvolaný svědek k soudu přišel nepatřičně rozjařený a bez občanského průkazu.

Hradecký kouč Horejš: Boj o Evropu? Hlavně jsme se chtěli ještě vrátit domů

13. 5. 2024 | Stále o tom hovoří spíše nesměle a s pokorou, ale po neděli jsou zase o krok blíž. Fotbalisté Hradce Králové totiž jdou do závěru letošní prvoligové sezony se zřetelnější možností zahrát si v létě předkolo evropských pohárů.

Sportovní haly v Hradci potřebují nové střechy, oprava čeká i zimní stadion

13. 5. 2024 | Hradec Králové musí opravit střechy sportovních hal. Kritický byl stav Slavie, neodkladná je však i rekonstrukce malé haly zimního stadionu. Město počítá s velkolepými projekty za stovky milionů korun, ve hře je i nové nábřeží.

Olomouc - Hradec Králové 1:3, v odvetě stejný výsledek. Domácí znovu nestíhali

12. 5. 2024 | Sezona pro olomoucké fotbalisty končí. S Hradcem Králové prohrála Sigma v play off o Konferenční ligu dvakrát 1:3. Východočechy v cestě za evropskými poháry čekají Teplice. Postup na Andrově Stadionu zajistili tři odlišní střelci, radovali se Vašulín, Pilař i Kučera. Domácí jen snížili díky Julišovi.



Zpravodajství HradecKrálovéDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Aplikace Portálu občana získala ocenění na největší konferenci o digitalizaci veřejné správy ISSS v Hradci Králové

Mobilní aplikace Portál občana z dílny Digitální a informační agentury (DIA) vyhrála večer před zahájením největší konference o digitalizaci veřejné s ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Na univerzitě v Hradci Králové proběhlo cvičení složek Integrovaného záchranného systému na aktivního střelce

Na hradecké univerzitě se pod vedením krajské policie uskutečnilo cvičení složek Integrovaného záchranného systému proti ozbrojenému pachateli, které ...

Na Náchodsku se převrátil kamion naložený novými auty

V úterý v noci došlo k nehodě kamionu na silnici I/285 u Velké Jesenice. Profesionální hasiči z Jaroměře byli vysláni k místu události, kde kamion nal ...



Pátek 17.5.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes